Top

Soorten laces of gaas/mono

Soorten lace/gaas voor een pruik

We onderscheiden de volgende typen laces/gaasjes:
  • mono laceVoorbeelden van laces voor pruiken
  • french lace
  • swiss lace
  • thin skin

Mono lace is de meest natuurlijke lace die er is. Het zit vaak op gedeeltes van het haarwerk waar het haar open valt. Een mono-top is een pruik waarbij de bovenkant van een pruik volledig bedekt is van een mono lace. Als het haar opzij valt dan zie je door het ultradunne gaas de hoofdhuid. Dit geeft de meest natuulijke uitstraling. 

French lace wordt vooral gebruikt voor 100% handgeknoopte pruiken. Het gaas is sterker dan andere soorten gaasjes maar voelt ook iets ruwer aan. Het geeft wel een zeer natuurlijke effect want het gaas sluit goed aan op de hoofdhuid waardoor het net lijkt alsof de haren van de pruik echt uit het hoofd groeien. 

Net als French lace wordt ook Swiss lace veelal gebruikt voor 100% handgeknoopte haarwerken. Swiss lace is nog fijner dan French lace en maakt het daardoor nog moeilijker zichtbaar voor het blote oog. Dit heeft tot gevolg dat pruiken met een Swiss lace nog natuurlijker ogen dan pruiken met een French lace. Nadeel van een Swiss lace ten opzichte van een French lace is dat het sneller kan scheuren. Het materiaal is nog fijner waardoor het ook sneller kapot gaat. Voorzichtigheid is dus geboden met een pruik gemaakt van Swiss lace.

Thin skin is van polyurethaan gemaakt en wordt vaak op bepaalde plekken in het haarwerk gezet. Meestal aan de voorkant of achterkant en soms ook kleine stukjes aan de zijkanten. Het is een niet lucht doorlatend materiaal waardoor het niet geschikt is voor complete haarwerken. Dit zou te warm en onhygiënisch worden. Het heeft ook een anti-slip functie waardoor het helpt het haarwerk op de juiste te plek te houden (meestal bij kale mensen).